Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Havutça: Gönen Afet Bölgesi ilan edilsin”

Havutça:  Gönen Afet Bölgesi ilan edilsin”

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Başbakan Ahmet Davutoğlu`ndan Gönen`de sel felaketinin ardından yaşanan sorunların giderilmesi ve yaraların sarılması için bölgenin afet bölgesi ilan

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Başbakan Ahmet Davutoğlu`ndan Gönen`de sel felaketinin ardından yaşanan sorunların giderilmesi ve yaraların sarılması için bölgenin afet bölgesi ilan edilmesini istedi.
Gönen’de tabii afete maruz kalan mahallerde normal hayatın devamını sağlayacak hizmetlerin yürütülmesi, hasar ve tahribatın giderilmesi için devletin yardımı kaçınılmazdır diye konuşan CHP Milletvekili Havutça, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi talebini yazıyla Başbakan Davutoğlu`na iletti.
Can ve mal kayıplarının yaşandığı bölgedeki vatandaşların borçlarını nasıl ödeyeceği ve kışı nasıl geçireceğini kara kara düşündüklerini belirten Havutça, bu hasarın altından vatandaşın tek başına kalkamayacağına dikkat çekti.
Havutça, Başbakan Davutoğlu`na yazılı olarak ilettiği talebi şöyle:
“17 Eylül 2014 Çarşamba günü sabah saat 08.30`da başlayan sağanak yağış Balıkesir Gönen ilçesinde, Karşıyaka, Plevne ve Malkoç Mahalleri ile Çarşı Ömer Seyfettin Meydanı`nda su baskınlarına neden oldu. Birçok ev ve işyeri su altında kaldı. İlçeye bağlı mahallelerde dere kenarında bulunan ev ve ahırlar sular altında kalırken, metrelerce yüksekliğe ulaşan sel suları önüne ne kattıysa sürükledi. Manyas Gölü`ne açılan dere yatağında ev ve ahırı bulunan Pakize Kalfalı, hayvanlarını kurtarmaya çalışırken sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. 20`nin üzerinde ev ve ahır sular altında kaldı, duvarlar yıkıldı ve ağaçlar sürüklendi. Gönen ve mahallelerinde selin yaşandığı günün ertesinde 2 gün boyunca yaptığım incelemeler neticesinde selden zarar gören ev, iş yeri ve tarım alanlarındaki hasarın vatandaşlarımızı mağdur ettiğini tespit ettim. Asmalıdere Mahallesi`nde 16 adet ev, cami ve ahırlarda zararlar bulunmaktadır. Selde telef olan büyük ve küçükbaş hayvanların sayısı geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlarımızın tek başına altından kalkamayacağı boyuttadır. Gündoğan ve Sarıköy Mahalleri ile Gönen- Manyas sınırındaki Akçaova Mahallesi`ndeki ekili bulunan çeltik tarlalarında -kimi yerlerde yüzde 100`e varan- hasar üreticiyi sarsmış; çiftçi, borçlarını nasıl ödeyeceğini ve önümüzdeki kışı nasıl geçineceğini kara kara düşünür hale gelmiştir. Gönen ilçemizde tabii afete maruz kalan mahallerde normal hayatın devamını sağlayacak hizmetlerin yürütülmesi, hasar ve tahribatın giderilmesi için devletin yardımı kaçınılmazdır. Bu nedenle, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi hususunda gereğinin yapılmasını arz ve talep ederim.”



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı